Aktuality

« Späť

Svetové dni mládeže

Svetové dni mládeže

Drahí mladí priatelia, tento list je adresovaný obzvlášť Vám.

„Mária sa vydala na cestu a ponáhľala sa‟ (Lk 1, 39) tak znie ústredná téma, ktorú vybral pápež František na stretnutie s mladými v Lisabone. 

V čase, keď je svet zmietaný rôznymi krízami, nás Božie Slovo vyzýva, aby sme vstali a ponáhľali sa k svojim blížnym, tak ako to urobila Panna z Nazaretu.  Ako hovorí pápež František v posolstve k Svetovým dňom mládeže v Lisabone:  „Po zvestovaní sa mohla Mária sústrediť len na seba, na svoje starosti a obavy vyplývajúce z jej nového stavu. Ale nie, ona úplne dôveruje Bohu. Myslí skôr  na Alžbetu. Vstane a vychádza na slnečné svetlo, kde je život a pohyb‟.  Vy mladí ste zvlášť povolaní vykročiť na cestu, kde pulzuje život - vyste jeho nositeľmi. 

V tomto duchu vás mladých vo veku od 15 do 30 rokov chceme pozvať na Svetové dni mládeže, ktoré sa uskutočnia 24.- 6.8.2023 v portugalskom Lisabone. 

Je to príležitosť, ako vykročiť na cestu života a deklarovať radosť, nadšenie a nádej  v spoločnosti, ktorá má toľko trápení. A táto misia je aj na Vás, mladých z celého Slovenska.

Sprevádzame Vás teraz počas príprav. Budeme s vami počas stretnutí v diecéze Porto a spoločne sa budeme modliť aj v Lisabone. Prosme našu a Ježišovu Matku, aby nás naučila, ako žiť v odovzdanosti Bohu. 

A vyzývame aj vás drahí rodičia, duchovní otcovia a pracovníci s mládežou, pomôžte mladým, aby sa mohli zúčastniť na tomto neopakovateľnom stretnutí. Ďakujeme za Vašu doterajšiu službu. 

Nech vás mocne požehnáva a na vašich cestách ochraňuje všemohúci Boh + Otec, + Syn a + Duch Svätý!

Mons. Tomáš Galis, 

predseda Rady pre mládež a unverzity Konferencie biskupov Slovenska

https://svetovednimladeze.sk/ 

 

Vybraný webový obsah už neexistuje.