Aktuality

« Späť

Živé obrazy

Živé obrazy

Krížová cesta Švábovce 31. 3. 2023

Nejeden z nás, ktorí sme sa zúčastnili večernej krížovej cesty vo Švábovciach, ostal hlboko zasiahnutý živo prezentovanými výjavmi Krížovej cesty Pána Ježiša. Obrazy boli statické, predsa obsahovali v sebe hlbokú dynamiku práve zobrazovaného deja. „Len“ obrazy stvárňovali živé osoby, v ktorých bije ľudské srdce a v ktorých je dych života.

Každému povedali jednu veľkú pravdu: „Tým živým obrazom si v skutočnosti TY, som JA, sme MY.“ My sme stvorení ako skutočné ŽIVÉ OBRAZY Boha a každý z nás sa môže kedykoľvek ocitnúť v ktorejkoľvek zobrazenej situácii krížovej cesty. 

Obraz Boha, ktorý podáva Ježišovi ručník, pomáha mu niesť jeho kríž, plače nad jeho utrpením, prijme jeho mŕtve telo do svojho lona? Budem tým, kto na seba vezme svoj kríž, ktorý pod ním padne, ktorého úplne obnažia, ktorého na kríž pribijú, alebo budem dokonca tým, kto na svojom kríži umrie za iných?
  

Alebo nebodaj budem tým pokriveným obrazom Boha, kto Ježiša odsúdi, kto ho bije a posmieva sa mu, kto strhne z neho všetku dôstojnosť, kto mu zatlčie klince do rúk a nôh, kto pribije posmešnú tabuľku na jeho kríž, alebo tým kto sa bude zďaleka dívať ako umiera?
  

Akým ŽIVÝM OBRAZOM BOHA som vlastne JA?

Róbert Hiľovský

Vybraný webový obsah už neexistuje.