Aktuality

« Späť

Milión detí sa modlí ruženec

Milión detí sa modlí ruženec

18. a 19. októbra sa budú deti celého sveta modliť ruženec za pokoj a mier.

1. Termín

Keďže v tomto roku pripadla naša kampaň na ten istý deň ako misijná nedeľa, dohodli sme sa s Pápežskými misijnými dielami na spolupráci.

Na TV Lux sa bude vysielať modlitba ruženca pred misijnou svätou omšou.

Ruženec môžete zapojiť aj Vy do programu misijnej nedele, či už máte šancu robiť nejaký program naživo, alebo len online.

Keďže sme sa snažili byť čo najviac flexibilní, modlitba ruženca bude pokračovať aj v pondelok 19. októbra, aby sa mohli spoločne modliť deti v školách. Vzhľadom k aktuálnym opatreniam je to možné v materských školách a na 1. stupni základných škôl.

2. Covid-19 a epidemiologické opatrenia

Situácia a nariadenia sa menia každý deň. Prosím Vás teda o kreativitu.

Ruženec sa môžete modliť online, môžete motivovať rodiny, katechétov, alebo animátorov, aby sa modlili, alebo si pripravili online modlitbu.

3. Materiály a zázračná medaila

Na webe www.miliondeti.sk nájdete formulár na prihlasovanie, ktorý slúži pre tých, ktorí chcú od nás dostať medailu svätej Kataríny Labouré. Z logistických dôvodov medaily neposielame hromadne, ale len jednotlivým záujemcom.

Tak isto tam nájdete materiály pre deti na stiahnutie, či video, ktoré môžete zdieľať na sociálnych sieťach.

Na tomto odkaze si môžete stiahnuť aj aktivitu Mariánska medaila. Deti si môžu podľa návodu vyrobiť svoju vlastnú medailu.

4. Zdieľanie iniciatívy

Ak máte akýkoľvek nápad ako zdieľať, či rozširovať túto iniciatívu, povzbudzujem Vás znova ku kreativite. Rodiny, či jedotlivci si môžu urobiť fotku, či nahrať video. Kreativite sa medze nekladú. Naša, respektíve, vaša prítomnosť aj v online priestore je v tejto dobe veľmi dôležitá.

Srdečne Vám ďakujem za vašu službu v týchto náročných časoch a prajem Vám veľa síl!

S úctou

Miroslav Dzurech,
riaditeľ ACN Slovensko

Vybraný webový obsah už neexistuje.